Zelf Moonrocks maken van wiet

Zelf Moonrocks maken van wiet

minuten lezen
Moonrock wiet wordt in de volksmond ook wel kaviaar cannabis genoemd. Dit komt doordat het behoort tot de krachtigste cannabis die gerookt kan worden. De moonrocks cannabis wordt daarom ook wel gezien als de creme de la creme onder de cannabisgebruikers. Ondanks zijn goede naam, kom je ze maar sporadisch tegen in de Nederlandse coffeeshop. Dit is natuurlijk erg jammer, maar gelukkig is het helemaal niet lastig om zelf moonrocks te maken van cannabis. 

Moonrocks: De rocksterren van de cannabiswereld

Moonrocks is een speciale en zeer krachtige vorm van cannabis. Deze vorm van cannabis heeft de laatste jaren een enorme stijging ervaren in zijn populariteit. Wanneer we het hebben over moonrocks, dan hebben we het over cannabis, wat bestaat uit een combinatie van verschillende ingrediënten. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van cannabisolie, marihuana en een laagje kief. Het eindresultaat is een zeer krachtige wiet met een optimale potentie. Doordat moonrocks zeer krachtig zijn, is het een erg geliefd product bij de ervaren wietgebruikers. Het zorgt namelijk voor een intensere ervaring dan de andere cannabissoorten. 

De naam 'moonrocks' is natuurlijk niet uit het niets ontstaan. De naam is namelijk geïnspireerd op de uiterlijke gelijkenissen die het vertoont met rotsen van de maan. Niet alleen het uiterlijk is kenmerkend, maar ook de intensiteit is erg kenmerkend. 

Moonrocks: Wat is het? 

Moonrocks zijn kleine, compacte klompjes wiet, die bedekt zijn met cannabisolie en bestrooid zijn met kief. Kief is een geconcentreerde vorm van trichomen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de moonrocks een uitmuntende potentie hebben. 

De zorgvuldige samenstelling van moonrocks is de geheime kracht van het product. Het is namelijk vanaf de start al belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige cannabisbloemen. De toppen die hiervan gebruikt worden, dienen doordrenkt te worden met een hoge kwaliteit cannabisolie. Er wordt hierbij meestal gebruik gemaakt van een cannabisolie met een hoog THC-gehalte. De wietolie wordt toegevoegd om te fungeren als een kleverig bindmiddel en daarnaast bedenkt het de toppen gelijkmatig. 

Als de wiettoppen bedenkt zijn met de hoogwaardige cannabisolie, dan worden ze gedoopt en gerold in een ruime laag kief. Deze laag kief bestaat uit de harsachtige trichomen, welke afkomstig zijn van de cannabisplant. De kief beschikt over een hoog gehalte terpenen en cannabinoïden en wordt verzameld door cannabisbloemen te zeven met een zeef en te schudden in een zeefdoek. Wanneer de kief gezeefd is, dan wordt het gebruikt om de moonrocks te bestrooien. Het zorgt namelijk voor extra smaak en een extra laagje potentie. 

Deze samenstelling zorgt ervoor dat de moonrocks beschikken over een uitzonderlijk hoog THC-gehalte. Dit zorgt ervoor dat deze cannabis beschouwd wordt als de sterkste vorm van cannabis, welke beschikbaar is voor gebruikers. Ondanks dat het de sterkste cannabis is op de markt, kan het THC-gehalte alsnog variëren. Toch is het veelvoorkomend dat deze cannabis beschikt over een THC-gehalte van 50% of hoger. Dit hoge THC-gehalte zorgt ervoor dat de moonrocks een erg geliefd product is bij de ervaren wietgebruikers. Het zorgt bij de ervaren gebruikers namelijk voor een zeer krachtige en intense ervaring. 

Het gebruik van moonrocks cannabis

De sterkte van de moonrocks zorgt er ook direct voor dat je als gebruiker voorzichtig en zorgvuldig omgaat met het product. Het is daarom belangrijk om, tijdens gebruik, gebruik te maken van kleine hoeveelheden. Dit is uiteraard nog belangrijker, als je geen ervaren gebruiker bent. Toch wil dit niet zeggen dat je als ervaren gebruiker helemaal los kunt gaan. Zelfs voor de ervaren gebruiker kan het een erg intens en krachtig effect geven. Het is dus belangrijk om voorzichtig om te gaan tijdens het gebruik. De meeste gebruikers roken de moonrocks in een bong, een pijp of een vaporizer. Toch zijn er ook gebruikers welke ervoor kiezen om van de moonrocks edibles of tincturen te maken. 

De moonrocks staan niet alleen bekend om zijn krachtige werking, maar ook om zijn complexe en rijke smaakbeleving. Dit wordt veroorzaakt door de kwaliteit van de hoogwaardige cannabisbloemen, de hoogwaardige cannabisbloemen en de kief. Deze samenstelling veroorzaakt een explosie van aroma's en smaken. De smaken en aroma's zijn afhankelijk van de gebruikte cannabissoorten en extracten. De moonrocks kunnen dus variëren in hun smaken. Afhankelijk van de samenstelling en de hoogwaardige kwaliteit van de producten, kunnen de smaken erg uiteenlopen. De smaak kan hierbij variëren van aards en kruidig tot zoet en fruitig. 

Zelf moonrocks maken van wiet

Het kopen van moonrocks is over het algemeen erg duur. Dit heeft uiteraard te maken met de hoogwaardige kwaliteit van de samengestelde extracten. Het is dus ook niet zo gek dat de prijzen nogal hoog op kunnen lopen. Toch kun je de kosten zeker beperken, als je de moonrocks zelf maakt. Buiten het besparen van kosten, is het zelf maken van moonrocks ook een leuk en creatief proces. Je kunt namelijk zelf op een unieke manier een cannabisproduct samenstellen, voor eigen gebruik. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste ingrediënten en de juiste technieken. In een aantal enkele stappen kun je zelf jouw moonrocks maken: 

 1. Tijdens de eerste stap is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige cannabisbloemen. Tijdens het selecteren van de hoogwaardige cannabisbloemen, is het belangrijk om te kiezen voor een wietsoort die je zelf lekker vindt. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor cannabis die beschikken over een hoog THC-gehalte. Zorg ervoor dat je alvorens de juiste tijd investeert om de toppen van de wietbloemen te drogen. Maak daarom te allen tijde gebruik van verse en goed gedroogde toppen. 

 2. De tweede stap staat in het teken van de hoogwaardige cannabisolie. De cannabisolie is namelijk een belangrijk element voor de moonrocks. Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare wiet olie te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf de wiet olie te maken. Als je ervoor kiest om zelf wietolie te maken, dan is het belangrijk om de olie goed te zuiveren, zodat het vrij is van onzuiverheden. 

 3. De derde stap staat in het teken van kief. Kief is een harsachtige laag van trichomen, welke zich bevinden op de cannabisbloemen. Je kunt het kief verzamelen door de gedroogde toppen te vermalen en ze vervolgens te vermalen met behulp van een pollenzeef en een kieftbox. Vind je dit te veel werk? Dan kun je er ook voor kiezen om de kief kant-en-klaar te kopen. 

 4. Tijdens de vierde stap is het belangrijk om de cannabisbloemen voor te bereiden. Je gaat nu de cannabisbloemen knippen in kleine, gelijkmatige stukjes. Dit proces zorgt ervoor dat de kief en de wietolie later gelijkmatig verdeelt kunnen worden over de in stukjes geknipte cannabisbloemen. Zorg er daarom ook voor dat je beschikt over voldoende cannabisbloem stukjes. 

 5. De vijfde stap staat in het teken van de wietolie. Tijdens deze stap gaan we de olie bedekken met een kleine hoeveelheid wietolie. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor een kleine hoeveelheid wietolie, welke je gelijkmatig dient te verdelen over de cannabisbloemen. Zorg ervoor dat je alle cannabisbloem stukjes bedekt met een dun laagje wietolie. Te veel wietolie kan er namelijk voor zorgen dat de wietbloemen te plakkerig en nat worden. Om te zorgen voor de juiste hoeveelheid, kun je gebruikmaken van een pipet of een spuit. Op deze manier kun je de olie op een gelijkmatige manier verdelen over de wietbloemen. 

 6. Nu je de olie gelijkmatig verdeelt, hebt, is het belangrijk om de bloemen te bestrooien met kief. Tijdens deze stap ga je de stukjes cannabisbloemen voorzichtig rollen door de kief. Het is hierbij belangrijk dat de stukjes beschikken over een ruime laag kief. Tijdens dit proces kun je de stukjes rollen door de kief of ze voorzichtig en gelijkmatig te bedekken met je vingers. 

 7. Nu de moonrocks zijn bewerkt met olie en kief, is het belangrijk om de moonrocks te laten drogen op een stuk bakpapier of een ander stuk schoon oppervlakte. Het drogen van de moonrocks kan uren tot enkele dagen duren. Dit is afhankelijk van de omstandighden van de omgeving. Het proces van het drogen is erg belangrijk. De moonrocks dienen namelijk volledig droog te zijn voordat je ze gebruikt. 

 8. Nu de moonrocks klaar zijn, is het belangrijk om ze te bewaren in een luchtdichte verpakking. Bovendien is het belangrijk om deze luchtdichte verpakking te bewaren op een koele en donkere plaats. De moonrocks moeten beschermd worden tegen de blootstelling van lucht en licht. Op deze manier kun je de kwaliteit en de potentie van de moonrocks waarborgen. 

Tijdens het maken van de moonrocks is het belangrijk om zelf te experimenteren met de juiste technieken en verhoudingen. Op deze manier kun je de moonrocks samenstellen naar je eigen smaak en voorkeuren. Doordat de verhoudingen wisselend kunnen zijn, is het belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het gebruik ervan. De moonrocks kunnen namelijk zeer krachtig en intens zijn, door het zeer hoge THC-gehalte. Het is daarom belangrijk om altijd te starten met een kleine hoeveelheid. Daarna kun je jouw dosering aanpassen op je eigen tolerantie en ervaring. 

Welke wiet is het beste voor moonrocks? 

Het is tijdens het proces erg belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige en kwalitatieve cannabisbloemen. De cannabisbloemen zijn namelijk een belangrijke factor in de smaak en de intensiteit van de moonrocks. Het i sdaarom belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren tijdens het kiezen van de juiste wiet. Over het algemeen wordt er gebruikgemaakt van de volgende wietsoorten: 

 • Indica dominante wietsoorten: 
  De Indica dominante wietsoorten staan bekend om zijn kalmerende en ontspannende effecten. Ze kunnen de gebruikers helpen bij het verlichten van angst, stress en slapeloosheid. Een aantal soorten Indica dominante wietsoorten zijn: Northern Lights, OG Kush en Granddaddy Purple. Deze soorten worden vaak gebruikt vanwege hun sterke kenmerken voor kalmerende effecten en fysieke ontspanning. 

 • Sativa dominante wietsoorten:
  De Sativa dominante wietsoorten zorgen over het algemeen voor een stimulerender en energieker effect. Ze kunnen de gebruikers namelijk helpen bij het versterken van de stemming, creativiteit en focus. Veelgebruikte Sativa dominante wietsoorten zijn Super Lemon Haze, Green Crack en Durban Poison. Deze soorten staan bekend om hun euforische en opwekkende effecten. 

 • hybride wietsoorten: 
  Tijdens het maken van moonrocks, kun je ook kiezen voor hybride wietsoorten. Een hybride wietsoort bestaat uit een mix van sativa en indica genetica. De mix van kenmerken zorgt ervoor dat deze soort een breed scala aan kenmerken heeft. De hybride wietsoorten kunnen zorgen voor zowel een ontspannend als een stimulerend effect. Wanneer je hybride wietsoorten wilt gebruiken voor je moonrocks, dan kun je gebruikmaken van verschillende hybride wietsoorten zoals Blue Dream, Girl Scout Cookies en Wedding Cake.

Het is belangrijk om te kiezen voor een wietsoort, welke beschikt over een hoog THC gehalte. Het hoge THC-gehalte zorgt namelijk voor een intens en krachtige moonrock. Houdt er rekening mee dat het THC-gehalte sterk kan varieren per wietsoort. Dit heeft namelijk mede te maken met de groeiomstandigheden van de cannabissoort. 

De effecten van moonrocks

De moonrocks staan onder de gebruikers bekend om hun krachtige en intense effecten. Dit heeft zoals eerder vermeld te maken met de hoge concentratie aan THC. Hierdoor kunnen de effecten van de moonrocks ook erg intens zijn. Het is daarom ook niet aan te raden voor de niet ervaren wietgebruikers. Enkele effecten die je kunt verwachtingen na gebruik zijn: 

 1. Tijdens het gebruik van Moonrocks kun je in een sterke high terecht komen. Je geeft zal gestimuleerd worden en je focus en creativiteit zullen verhoogd worden. Daarnaast ervaren gebruikers een gevoel van geluk en euforie. Hierdoor zijn de moonrocks ook ideaal om te gebruiken voor sociale situaties of creatieve bezigheden. 

 2. Het gebruik van moonrocks kan zorgen voor een diepe fysieke ontspanning. Deze diepe fysieke ontspanning kan zorgen voor het verlichten van pijn, stress en spierspanning. Hierdoor worden de moonrocks ook geregeld gebruikt voor bet verlichten van lichamelijke klachten, maar ook voor de ultieme ontspanning na een lange dag. 

 3. Het gebruik van moonrocks kan ervoor zorgen dat je zintuigen versterkt worden. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat kleuren helderder lijken, maar ook dat geluiden intenser klinken of dat smaken veel sterker worden. Hierdoor kan het gebruik van moonrocks ervoor zorgen dat je een diepere waardering krijgt voor muziek, eten of kunst. 

Tijdens het gebruik van moonrocks, kunnen de effecten langer aanblijven. Dit heeft te maken met het hoge THC-gehalte van deze cannabis. Hierdoor kunnen de effecten langer aanhouden dan tijdens het gebruik van andere cannabisproducten. Je kunt na het gebruik dus terecht komen in een langdurige high, die zelfs uren kan duren. Voor de beginnende gebruikers is het daarom belangrijk om rustig aan te beginnen. Op deze manier kun je de effecten aftasten en bekijken welke sterkte het beste bij je past.