Waarom kun je wietzaad online kopen en hoeveel zaadjes mag je kopen?

Waarom kun je wietzaad online kopen en hoeveel zaadjes mag je kopen?

minuten lezen
Het kweken van cannabis voor eigen gebruik wordt steeds populairder. Veel mensen zien het als een rustgevend proces om hun eigen cannabis te kweken en hierbij zelf de kwaliteit en soort te kunnen controleren. Bovendien is het kweken van je eigen cannabis een stuk voordeliger dan wanneer je het koopt via een coffeeshop. Met deze voordelen in het achterhoofd kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis een plantje te kweken. Toch is er onder de kwekers nog veel onduidelijkheid. Waarom kun je wietzaad online kopen en hoeveel zaadjes mag je kopen? In dit artikel gaan we daarom wat dieper in op deze vragen.

Het kopen van wietzaadjes online

Het kopen van wietzaad online is een groeiende trend in Nederland. Dit heeft ook te maken met de grote voordelen van het gebruik van cannabis. Vroeger werd cannabis voornamelijk gebruikt voor recreatief gebruik, maar tegenwoordig wordt het ook vaak gebruikt voor medicinaal gebruik. Het is daarom ook niet zo gek dat de toename in de vraag van wietzaadjes enorm gestegen is. Het kopen van wietzaadjes online is daarbij ook enorm gestegen. Dit heeft vooral te maken met de schat aan mogelijkheden die beschikbaar zijn op de online markt. Je kunt kiezen uit een grote diversiteit aan cannabis soorten, welke te kweken zijn op elk niveau. 

De voordelen van online wietzaadjes kopen

Er zitten een aantal interessante voordelen aan het kopen van wietzaad online. Er zijn daarom ook verschillende redenen te bedenken waarom steeds meer mensen kiezen voor het kopen van hun wietzaadjes op de online markt. Een aantal redenen zijn: 

 1. Een breed assortiment
  Op de online markt kun je kiezen uit een ruime keuze. In onze online shop kun je bijvoorbeeld kiezen uit een breed assortiment aan wietzaad. Het voordeel is dat je als koper kunt kiezen uit vele verschillende soorten, effecten en smaken. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar sativa, indica of hybride soorten. In onze online shop zijn er wietzaadjes beschikbaar voor ieder wat wils. 
 2. Discreet wietzaden kopen
  Wanneer je thuis een wietplantje wilt kweken, dan wil je vaak niet dat iedereen hier vanaf weet. Ondanks dat er in Nederland een gedoogbeleid is van 5 plantjes, hebben toch veel mensen al snel hun mening klaarliggen. Daarom vinden veel mensen het prettig om om discreet hun eigen wietzaadjes te kopen. In een fysieke winkel is het natuurlijk een stuk minder discreet. Het online aankopen van wietzaadjes biedt je anonimiteit en discretie, waardoor dit een groot voordeel met zich meebrengt. 
 3. Authenticiteit en kwaliteit
  Wanneer je zaden koopt in onze online zadenbank, dan ben je gegarandeerd van authenticiteit en kwaliteit. Al onze zaden bieden gedetailleerde informatie over de eigenschappen van elk soort, de genetica en de herkomst. Hierdoor kun je als koper gemakkelijk een weloverwogen keuze maken tussen de wietzaadjes.
 4. Kies voor gemak
  Het bestellen van wietzaadjes online zorgt voor een optimaal gevoel van gemak. Het online bestellen van wietzaadjes via onze website is namelijk uiterst gemakkelijk. Met slechts een paar kun je namelijk gemakkelijk en snel je wietzaadjes online bestellen. Je wietzaadjes worden na je bestelling op een discrete manier bij je thuisbezorgd. De verpakking is discreet, waardoor niemand weet wat jij besteld hebt. 
 5. Informatie voor de kweek
  Op onze website kun je niet alleen terecht voor het kopen van wietzaden, maar ook voor gedetailleerde kweekinformatie. Op deze manier kunnen zowel de beginnende kwekers als de ervaren kwekers informatie opdoen om een succesvolle oogt te behalen. 
 6. Een goede klantenservice
  Binnen onze betrouwbare online zadenbank kun je genieten van een geweldige klantenservice. Je kunt als klant bij de klantenservice terecht voor al je vragen en ondersteuning. 

Wanneer je ervoor kiest om wietzaadjes online te kopen, dan is het uiterst belangrijk dat je jouw wietzaden koopt bij een gerenommeerde en betrouwbare online zadenbank. Wanneer je kiest voor een aankoop via onze website, dan ben je verzekerd van kwalitatieve en betrouwbare wietzaadjes. 

Helaas zijn er op het internet ook een aantal minder betrouwbare zadenbanken actief. Deze leveren niet of leveren nepzaden. Dit zorgt natuurlijk voor een fikse teleurstelling en je verliest geld, voor niets. Kies daarom altijd voor een betrouwbare zadenbank. 

Hoeveel wietzaden mag je kopen?

In Nederland is het legaal om wietzaden te kopen en te verkopen. Er is daarbij geen specifieke limiet ingesteld over hoeveel wietzaden je mag kopen. Ondanks dat je wel zoveel wietzaadjes mag kopen als je wilt, mag je zeker niet een oneindige hoeveelheid kweken. Ondanks dat er geen specifieke limiet is bepaald, is het verkopen in bulkaantallen aan particulieren niet toegestaan. 

In Nederland is het kweken van wiet niet legaal, maar het wordt wel gedoogd. Een kweek van maximaal 5 plantjes wordt gedoogd en levert je dus geen strafrechtelijke vervolging op. Overschrijd jij het maximale aantal van 5 plantjes, dan overtreed je de wet en dit wordt dan gezien als een illegale teelt. Dit is ook direct de reden waarom een zaadbank niet in bulk mag verkopen aan een particulier. Wanneer er in bulk verkocht wordt aan een particulier, dan is de kans natuurlijk een stuk groter dat de particulier in grote hoeveelheden gaat kweken. 

Toch is er geen duidelijke grens in de hoeveelheid wietzaden er verkocht mogen worden aan een particuliere koper. Wat is nu precies een kleine of grote hoeveelheid? De meeste zadenbanken verkopen daarom enkel wietzaden tot een hoeveelheid van maximaal 25 zaadjes. Op deze manier blijven de zadenbanken binnen de grenzen van de Nederlandse wet. 

De voordelen van een eigen kweek met wietzaadjes

Het kweken van je eigen wietplantjes met wietzaadjes kent verschillende interessante voordelen. Deze voordelen zijn voor zowel de medicinale als de recreatieve gebruikers van toepassing. De belangrijkste voordelen van het kweken van je eigen wietzaadjes zijn: 

 1. Kiezen uit je eigen wietsoort
  Wanneer je een eigen wietplantje wilt kweken, dan is het natuurlijk erg fijn als je zelf het wietsoort kan kiezen. Binnen onze online zadenbank kun je kiezen uit een breed scala aan verschillende soorten cannabiszaadjes. Hierdoor zijn er enorm veel variëteiten beschikbaar, welke alleen variëren in hun eigen smaak, geur, potentie en effecten. Op deze manier kun je zelf de soorten selecteren die passen bij jouw eigen wensen, voorkeuren en behoeften. 
 2. Je kunt genieten van je eigen teelt
  Wanneer je ervoor kiest om zelf wietzaadjes te kopen, dan heb je zelf de volledige controle op de kweekomstandigheden en de kweekpraktijken. Door je eigen plant te kweken ben je namelijk in staat om zelf de kwaliteit en de zuiverheid van de wiet te waarborgen. Wanneer je cannabis koopt in een coffeeshop, dan ben je afhankelijk van de kweekmethode en de kwaliteit van de coffeeshop. 
 3. De beste cannabis voor medicinale toepassingen
  Wanneer je cannabis wilt gebruiken voor medicinale toepassingen, dan wil je natuurlijk ook zelf een invloed hebben op de kwaliteit en effecten van de cannabis. Elke medicinale gebruikers heeft namelijk een positief effect bij een andere soort cannabis. Elke aandoening en symptoom heeft namelijk profijt bij een bepaald soort cannabis. De verschillende cannabisvariëteiten kunnen pijnverlichting, angstvermindering, anti-epileptische effecten en nog veel meer bieden. Door zelf te kweken kun je de plant kweken, welke past bij jouw symptomen en aandoeningen. 
 4. Economische voordelen
  Het kopen en kweken van je eigen wietzaadjes heeft namelijk ook flinke economische voordelen. Wanneer je op een regelmatige basis gebruikmaakt van cannabis, dan kan het natuurlijk erg voordelig zijn om je eigen wietplant te kweken. Het kopen van wietzaadjes is namelijk een kleine investering, waarmee je uiteindelijk een flinke eigen voorraad wiet kan kweken. Dit is uiteraard op de langere termijn erg kostenbesparend, wat erg voordelig is voor de regelmatige gebruiker. 
 5. Duurzaamheid
  Het kweken van je eigen cannabis is natuurlijk ook erg goed voor de duurzaamheid. Je hebt tijdens je eigen kweek namelijk zelf de controle over het gebruik van pesticiden en meststoffen. Je kunt daarbij ook zelf kiezen of je gebruikmaakt van biologische en milieuvriendelijke teeltmethoden.
 6. Een leerproces
  Door van je eigen wietzaadjes, kwalitatieve cannabisplanten te kweken, beschik je over een waardevolle leerervaring. Tijdens het gehele proces, van de zading tot de oogst, merk je dat je kennis en vaardigheden groeien. Je zult steeds meer leren over plantengroei, biologie en kweektechnieken.
 7. Genetische stabiliteit
  Wanneer je van je eigen wietzaadjes een plant kweekt, dan heb je zelf invloed op de genetische stabiliteit van de planten. In tegenstelling tot het kweken van wiet uit stekken of klonen, waarbij de genetische identiteit van de moederplant wordt behouden, zorgt het kweken vanuit zaad voor nieuwe planten met een sterke genetische basis.
 8. De mogelijkheid om te experimenteren
  Het kweken van je eigen wietplantje is in het begin erg spannend, maar kan uiteindelijk uitlopen tot een echte hobby. Tijdens het kweken van je eigen wietzaadje tot wietplantje, heb je ook de mogelijkheid om te experimenteren. Je kunt onder andere experimenteren met kweekmethoden en genetica. Je kunt hierbij experimenteren met hybride soorten, waarmee je bijvoorbeeld verschillende variëteiten kan kruisen, waardoor unieke cannabisplanten ontstaan.

Het planten van je eigen wietzaadjes 

Nu je weet hoeveel wietzaadjes je mag kopen en wat de voordelen zijn van online kopen, wil je natuurlijk ook weten hoe je het beste je eigen wietzaadjes kunt kweken. Het planten van je eigen wietzaadjes is namelijk een spannende, maar ook een belonende bezigheid. Wanneer je zelf interesse hebt in het kweken van cannabis, dan is het natuurlijk belangrijk dat je jezelf vooraf inleest voor je aan de slag gaat met de kweek. Door rekening te houden met een aantal basisstappen, heb je namelijk het succes van je kweek in eigen hand. We helpen je daarom graag met een aantal belangrijke basisstappen voor het kweken van je eigen cannabis. 

Kies voor de juiste soort wietzaadjes

De belangrijkste eerste stap is om te beginnen met het kiezen van de juiste soort wietzaadjes. Er zijn via onze online zadenbank een divers scala aan wietzaadjes veschikbaar, waardoor je kunt kiezen uit verschillende cannabissoorten. Deze cannabissoorten hebben allen hun eigen unieke effecten en eigenschappen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor wietzaadjes, welke passen bij je eigen persoonlijke voorkeuren, maar ook bij je huidige kweekomstandigheden. Wanneer je een beginner bent, dan kun je het beste starten met de kweek van autoflowering zaden. Deze autoflowering zaden zijn namelijk een stuk eenvoudiger te kweken en zijn een stuk minder gevoelig qua lichtcycil. 

Zorg voor een goed kweekmedium

Wanneer je begint met het kweken van je eigen wietplant, dan is het belangrijk dat je beschikt over een geschikt kweekmedium. Je kunt kiezen voor een kweekmedium van bijvoorbeeld aarde, perliet, kokosvezel of een ander geschikt medium. Het is belangrijk om tijdens het kiezen van je kweekmedium altijd te kiezen voor een medium met voldoende voedingsstoffen voor de plant. 

Begin met het ontkiemen van de zaadjes

Voordat je de zaden wilt gaan planten, is het belangrijk om te beginnen met het ontkiemen van de wietzaadjes.Door de wietzaadjes te laten ontkiemen, vergroot je de kans op een succesvolle kweek. Wanneer je de zaadjes gaat ontkiemen, dan is het belangrijk om de zaden te plaatsen tussen vochtig keukenpapier of vochtige wattenstaafjes. Na het plaatsen van de zaadjes tussen de vochtige benodigheden, dien je de zaadjes met de benodigheden te plaatsen op een warme en donkere plek. De zaadjes laat je in deze omstandigheden een paar dagen rusten, waarna de zaadjes over het algemeen moeten gaan ontkiemen. Je ziet dit doordat de wortels van de zaadjes aan het ontwikkelen zijn. 

Start met het planten van de zaden

Tijdens deze stap gaan we beginnen met het planten van de zaden. Op het moment dat de zaden zijn ontkiemd, kun je voorzichtig beginnen met het planten van de ontkiemde zaadjes in het kweekmedium. Het is de bedoeling dat je een klein gaatje maakt in de grond, met je vinger of bijvoorbeeld een potlood. In het gaatje plaats je het zaadje, met de wortel naar beneden. Nadat je het zaadje in het gat gelegd hebt, bedek je het zaadje voorzichtig met een zuinig laagje kweekmedium. 

Zorg voor voldoende water

Wanneer je het zaadje geplant hebt, dan is het belangrijk om te zorgen voor voldoende water. Als je het zaadje wilt voeden met water, dan kun je dit voorzichtig doen met een spuitfles of een gieter met een fijne sproeikop. Het is hierbij belangrijk dat je zorgt dat je niet te veel water geeft. Wanneer je te veel water geeft aan het zaadje of de plant, dan kan dit leiden tot wortelrot. Het is dus zeker belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zeker niet doorweekt. 

Zorg voor de juiste omgeving

Het is een belangrijke stap om te zorgen voor een juiste omgeving. Het is belangrijk om de potten potten met de geplante zaden te plaatsen op een warme, maar goed verlichte ruimte. Voor een succesvolle kweek heeft een cannabis plant minimaal zes uur zonlicht per dag nodig. Toch is het belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen tijdens de warmste uren van de dag. Met dit in je achterhoofd kun je het beste kiezen voor een vensterbank, een kas of voor een kweeklamp. 

Zorg voor het juiste onderhoud en verzorging

Het is belangrijk om de zaaiingen elke dag zorgvuldig te verzorgen. Het is hierbij belangrijk dat je kiest voor voldoende licht, water en voedingsstoffen. Bovendien is het ook belangrijk om eventuele onkruiden te verwijderen die kunnen concurreren met de jonge plantjes.

Transplanteren

Op het moment dat de zaaiingen groter worden, dan zullen de wortels de plantenpot gaan vullen. Wanneer dit gebeurt, dan is het belangrijk om de plant te transplanteren naar een grotere plantenpot. Op deze manier geef je de plant meer ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen naar een volwaardige plant. 

Controleer je plant op mannelijke planten

Als je vrouwelijke planten wilt kweken (die de bloemtoppen produceren),dan moet je mannelijke planten vermijden. Dit komt omdat de mannelijke planten, de vrouwelijke planten kunnen bestuiven en zaadproductie veroorzaken in plaats van toppen. Het is daarbij dus erg belangrijk dat je de mannelijke exemplaren identificeert en verwijderd. 

Nu kun je gaan oogsten

Nu de planten aan het groeien zijn, zal je merken dat de toppen zich gaan ontwikkelen. Na de ontwikkeling van de toppen, zijn de toppen rijp voor de oogst. De exacte oogsttijd is afhankelijk van de plant en varieert ook van de gekozen cannabissoort. Bovendien is de tijd van de oogsting ook het moment dat de gewenste effecten kenbaar worden.