Autoflower wietzaden

Filters
25 ProductenPagina 1 van 3

Wat zijn autoflower wietzaden?

Autoflower wietzaden zijn wietzaden die na een bepaalde periode vanzelf tot bloei komen, zonder dat hiervoor – in tegenstelling tot bij fotoperiode wietzaden – een strak lichtschema vereist is. Autoflowers hebben namelijk een biologische klok die voor groei en bloei verantwoordelijk is.   De automatische bloei zorgt ervoor dat autoflower wietzaden heel makkelijk zijn om te kweken, ook voor een beginnende hobbykweker. Daar komt ook nog bij dat de planten vaak relatief klein blijven en je ze dus makkelijker binnenshuis kunt opkweken.

Hoe komen autoflowering wietzaadjes tot stand?

Autoflowering wietzaden zijn gekweekt vanuit Ruderalis cannabis die veel voorkomt in gebieden met weinig zonuren. Door het gebrek aan licht kan de bloeiperiode niet op die manier op gang komen. De Ruderalis planten hebben daarom een biologische klok die aangeeft wanneer ze tot bloei moeten komen.   Ruderalis wietplanten hebben traditioneel minder geestverruimende kwaliteiten dan fotoperiode cannabisplanten. Door zorgvuldig genetische eigenschappen van andere wietzaden in de autoflowering zaden te introduceren konden alle positieve eigenschappen echter worden samengevoegd. Daardoor zijn de meeste autoflower wietplanten tegenwoordig ook bijzonder geschikt om high van te raken.

Voordelen van autoflower wietzaadjes?

Autoflower wietzaden hebben veel positieve eigenschappen waardoor je voor deze zaden kunt kiezen:  

 • De planten gaan automatisch bloeien, onafhankelijk van het gebruikte lichtschema.
 • Deze wietplanten zijn heel compact zodat je ze eenvoudig kwijt kunt in een hobbykwekerij.
 • Uit autoflowering zaden komen over het algemeen heel sterke planten.
 • Veel van de populairste autoflower wietplanten groeien snel. Binnen ongeveer 10 weken kun je vaak al oogsten van de volwassen plant.
 • Door de snelle groei kun je ook makkelijker meerdere oogsten behalen in het seizoen.
 • Autoflower wietplanten zijn tegenwoordig sterk vergelijkbaar met andere cannabisplanten wanneer je kijkt naar het THC- en CBD-gehalte.

  Dit alles maakt deze wietplanten een goede keus voor iedereen die gemak belangrijk vindt. Omdat autoflowering wierplanten zo eenvoudig op te kweken zijn tot een oogstrijpe plant zijn ze ook heel geschikt voor beginnende kwekers.

Hoe kies je de beste zaadjes als hobbykweker?

Er zijn veel verschillende autoflowering wietzaden waar je als hobbykweker uit kunt kiezen. Welke van deze zaden is het meest geschikt? Hou rekening met deze belangrijke verschillen tussen de diverse soorten:

 1. De opbrengst per vierkante meter kan uiteenlopen van 500 tot 900 gram.
 2. Het gehalte THC verschilt per soort en dit kun je dus afstemmen op je eigen wensen.
 3. Ook het CBD-percentage kan verschillen per zaadsoort.
 4. Alhoewel veel van deze wietplanten klein blijven zijn er inmiddels ook varianten die meer dan een meter hoog worden. Dat is dus ook goed om op te letten voor je een keus maakt.

Kun je deze zaadjes ook binnen kweken?

Het is heel goed mogelijk om deze wietzaden binnen te kweken. Vanwege het compacte formaat is dat zelfs een van de grote voordelen van dit type plant. Je houdt dan het beste een lichtschema aan van 20 uur licht en 4 uur donker. Op die manier groeien de planten optimaal.   Buiten moet je rekening houden met een langere groeiperiode van ongeveer drie maanden. Ook dan kan het kleinere formaat prettig zijn wanneer je planten zoveel mogelijk aan het oog onttrokken moeten blijven, bijvoorbeeld om het risico op diefstal van je waardevolle wietplanten te verkleinen.   Welke plek om te kweken je ook kiest, je moet de juiste samenstelling van je kweekgrond hebben. Over het algemeen wordt voor deze autoflowering wietplanten aangeraden om 3 delen veenmos, 3 delen compost, 2 delen perliet en 1 deel vermiculiet met elkaar te mengen. Je kunt dit mengsel en het zaad meteen in de kweekpot doen, je hoeft dus niet voor te zaaien (al kan dat natuurlijk wel).   Als alternatief voor een pot kun je kiezen voor een stoffen kweekzak. Vanwege de kleinere opbrengst per plant kan het slim zijn om voor vierkante potten te kiezen om de beschikbare oppervlakte zo goed mogelijk te benutten.

Waar moet je bij het kweken rekening mee houden?

Wanneer je zelf autoflower wietplanten wilt gaan kweken is het goed om met de volgende zaken rekening te houden:  

 • Het is bij de meeste autoflower zaden mogelijk om de opbrengst te verhogen door de takken samen te binden, maar zorg wel voor goede ondersteuning van de zijtakken.
 • Je hoeft je planten niet te verpotten en het is zelfs goed om dat zoveel mogelijk te vermijden. Dat voorkomt een terugval in de vaak snelle kweekperiode.
 • Overweeg op basis van je stroomtarief of binnenkweek slim is omdat deze planten relatief veel licht nodig hebben (meestal 20 uur per dag).
 • Probeer niet te veel voeding bij te geven, hoe verleidelijk dat soms ook is. Hou ongeveer de helft aan van wat je aan een fotoperiode wietplant zou geven.

Autoflowering wiet zaden kopen van de beste kwaliteit

In onze shop kun je autoflowering wiet zaden kopen van de beste kwaliteit. Er zijn diverse soorten beschikbaar, waar zowel de geoefende kweker als de hobbykweker veel gemak en plezier van zullen hebben. Welke soort je ook kiest, je profiteert altijd van de vlotte groei en bloei van deze wietplanten zodat je snel kunt oogsten.