Gefeminiseerde wietzaden

Filters
29 ProductenPagina 1 van 3
Shaman
Shaman
  €24,50
  Lemon OG
  Lemon OG
   €19,50
   Banana Blaze
   Banana Blaze
    €16,50
    Durban Poison
    Durban Poison
     €29,50
     Kosher Haze
     Kosher Haze
      €43,50
      Passion #1
      Passion #1
       €29,50
       TnT Trichome
       TnT Trichome
        €58,00

        Gefeminiseerde wietzaden bestellen bij seeds.nl

        Met gefeminiseerde wietzaden kan elke hobbykweker makkelijk wietplanten kweken met een hoge opbrengst op je beschikbare oppervlakte. Je hebt namelijk de garantie dat maar liefst 99,99% van deze zaden een vrouwelijke cannabisplant zal produceren. Aangezien alleen vrouwelijke planten toppen aanmaken heeft het voor de kweker veel voordelen om alleen vrouwelijke planten te hebben. Op deze pagina vind je meer informatie over gefeminiseerde wietzaden en kun je direct ons assortiment bekijken en bestellen.

        Wat zijn gefeminiseerde wietzaden?

        Bij gefeminiseerde wietzaden zijn er twee X-chromosomen aanwezig in het genetisch materiaal. Daardoor weet je zeker dat er altijd een vrouwelijke plant uit deze zaden zal groeien. Om precies te zijn is die kans 99,99 procent.

        De overige 0,01% kans is niet dat er een mannelijke plant, maar een tweeslachtige wietplant uit het zaadje zal komen. Dit gaat dus echter om slechts 1 op de 10.000 zaadjes, een  zo goed als verwaarloosbaar kleine kans.

        Voordeel van gefeminiseerde cannabiszaden

        Het voordeel van gefeminiseerde cannabiszaden mag inmiddels wel duidelijk zijn. Van de zaden die ontkiemen kun je vrijwel garanderen dat het vrouwelijke planten zijn.

        Dat brengt ook een aantal bijkomende voordelen met zich mee:

        • Je hebt minder ruimte nodig om hetzelfde aantal vrouwelijke wietplanten over te houden.
        • Je verspilt geen elektriciteit (en dus geen geld) aan mannelijke planten waar je niets aan hebt.
        • Je hoeft niet zelf de planten uit te selecteren. Dat is helemaal nog niet zo makkelijk en kost zowel tijd en moeite als geld.

        Vanwege deze voordelen is tegenwoordig ongeveer 95% van alle verkochte wietzaden gefeminiseerd. Slechts een enkeling koopt liever reguliere wietzaden, bijvoorbeeld om deze makkelijk met elkaar te kunnen kruisen op zoek naar een hogere opbrengst.

        Vrouwelijke wietzaadjes kopen

        Vrouwelijke wietzaadjes is dus inmiddels min of meer de standaard. Dat betekent echter nog niet dat deze vrouwelijke cannabiszaden allemaal hetzelfde zijn en dezelfde eigenschappen hebben. Sterker nog, er is een enorme verscheidenheid in de soorten die je kunt kiezen.

        Voor elk type cannabiszaad dat je bij ons kunt kopen kun je direct zien of die wel of niet vrouwelijk, oftewel gefeminiseerd zijn. Let voor de rest vooral op smaak, opbrengst, formaat en kweekbehoefte van de zaden en uiteindelijke vrouwelijke wietplanten.

        Waarom zijn gefeminiseerde wietzaden net iets duurder?

        Gefeminiseerde wietzaden zijn – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet genetisch gemodificeerd. In plaats daarvan worden er vrouwelijke wietplanten extra lang in de bloeifase gehouden. Die planten gaan stampers maken en wanneer met dat stuifmeel andere vrouwelijke planten worden bestoven zullen de zaden van die planten gefeminiseerd zijn.

        Dit verklaart wel meteen de wat hogere prijs, want er gaat een langer en intensiever proces kijken bij het produceren van de zaden die jij uiteindelijk geleverd krijgt.

        Alternatief voor gefeminiseerde zaden

        Wanneer je niet kiest voor gefeminiseerde zaden ben je goedkoper uit. Dan moet je echter wel zal de mannelijke planten verwijderen, omdat die geen wiet zullen produceren. Het kost dus meer tijd en energie. Je hebt meer plek nodig omdat je uiteindelijk wel zoveel vrouwelijke planten over wilt houden als je nodig hebt. Daar staat tegenover dat je zelf kunt gaan kruisen en ook niet telkens nieuwe zaden hoeft te kopen, zoals bij gefeminiseerde cannabiszaden wel het geval is.

        Waarom je mannelijke wietplanten moet verwijderen

        Wellicht vind je het overdreven om mannelijke wietplanten weg te halen maar er is een goede reden om dat wel zo snel mogelijk te doen. Wanneer de vrouwelijke planten worden bevrucht door het stuifmeel van de mannelijke planten steken ze hun energie niet in het produceren van mooie toppen, maar vooral in het aanmaken van zaden. Je krijgt dan dus niet alleen een lagere opbrengst omdat je minder vrouwelijke planten hebt, maar ook doordat er simpelweg amper goede wiet van af komt.

        Hoe herken je een vrouwelijke wietplant?

        Wanneer je kiest voor regulier wietzaad is het natuurlijk belangrijk om snel de vrouwelijke planten te herkennen. Hoe doe je dat?

        Vrouwelijke wietplanten determineren kan gelukkig al vrij snel in het kweekproces. Bij sommige planten kan het al in de voorbloeifase. Dan zie je bij vrouwelijke planten de eerste stampers verschijnen terwijl de mannelijke planten bloemknopjes ontwikkelen. Helaas is het eenvoudig om jezelf hierin te vergissen, want het is niet altijd even duidelijk.

        Het herkennen van het geslacht bij stekjes is makkelijker. Neem stekjes in de groeifase en geef die een 12/12 lichtschema. Zodra de stekjes beginnen te bloeien kun je zien wat het geslacht van de moederplant is.

        Hermafrodiete wietplanten

        In een enkel geval kan het voorkomen dat je plant hermafrodiet blijkt te zijn. Bij gefeminiseerde zaden is de kans daarop heel klein, maar het kan wel gebeuren. De plant zal dan zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken ontwikkelen. Er ontstaan dan wel toppen in de plant maar ook zaden, waardoor er minder wiet aan komt die ook van lage kwaliteit is. Door zo gecontroleerd mogelijk te werken kun je dit helpen voorkomen, maar het volledig uitsluiten is helaas onmogelijk.

        Koop hier gefeminiseerde wiet zaden van hoge kwaliteit

        Wil je het jezelf makkelijker maken dan zelf wietplanten uit te selecteren? Koop dan hier je gefeminiseerde wiet zaden van hoge kwaliteit. Je bent verzekerd van 99,99% kans op een vrouwelijke wietplant. Kweken is altijd zonder gedoe en met een zo hoog mogelijke opbrengst tegen zo laag mogelijke kosten.