Super Sativa Seed Club

Filters
11 ProductenPagina 1 van 1

Super Sativa Seed Club wietzaadjes

De Super Sativa Seed Club, ook wel bekend onder de naam SSSC, is een internationaal gerespecteerde zadenbank. De zadenbank is al tientallen jaren actief op de internationale markt. Een tijd lang is Super Sativa Seed Club uit beeld geweest, maar gelukkig zijn ze nu weer terug met een missie. De missie van Super Sativa Seed Club is "om wereldwijd cannabiszaden te verspreiden en hiermee de cannabisconsument te verrijken". Het bedrijf is niet enkel bezig met hun superieure zaden, maar houdt zich ook bezig om hun kennis en ervaring te delen met de gemeenschap. Het bedrijf is een gerenommeerd bedrijf wat ook in het bezit is van een High Times Hall of Fame Award. 

De geschiedenis van Super Sativa Seed Club

Eén van de allereerste zaadbanken ter wereld is de Super Sativa Seed Club. Midden in de jaren tachtig was de Super Sativa Seed Club bekend bij elke kweker. Het bedrijf was erg populair en had hierdoor al snel naam gemaakt binnen deze wereld. Het verhaal van SSSC begon allemaal toen de oprichter Karel Schelfhout van 'Sam the Skunkman' de originele Haze en Skunk#01 kreeg. Dit kreeg Karel van hem nadat 'Sam the Skunkman' was verhuisd vanuit Californie. Karel gebruikte de gekregen genetica om een aantal van de zeer illustere soorten te creëren. Deze soorten werden later bekend onder de naam van Super Sativa Seed Club. 

Nevil Schoenmaker

Het bijzondere aan de SSSC was dat dit de tweede zaadbank was die wereldwijd opereerde. De eerste zaadbank was namelijk van Nevil en opereerde onder de naam 'de Seedbank'. Nevil Schoenmaker was daarom de eerste internationaal opererende zaadbanken ter wereld. Deze zadenbank maakte een combinatie van 10 originele Haze zaadjes, die hij had gekregen van 'Sam the Skunkman'. Daarnaast ging hij op jacht op zadensoorten in Afghanistan. Zijn verzamelde en ontvangen zaden werden uit uiteindelijk omgetoverd tot een wereldberoemde zadenverzameling. De zaden die hij heeft gekregen van Karel en van 'Sam the Skunkman' werden in die tijd de eerste kweek en direct daarbij de oprichting van Super Sativa Seed Club. 

Immense populariteit 

Tussen de jaren 1985 en 1987 begon de Super Sativa Seed Club hun grenzen te verleggen wereldwijd. Het bedrijf begon hun zaden te fokken en te kweken voor de wereldwijde markt. In deze tijd bracht het tijdschrift High Times een coverartikel uit over de Nederlandse zadenbank SSSC. Na deze publicatie kreeg de zadenbank te maken met een exploderende verkoop. De zadenbank kreeg een immense populariteit, waardoor het in minder dan twee jaar tijd miljoenen zaden verkocht in de VS, Europa en Azië. Helaas stopte het succes na twee zeer succesvolle jaren. Beide oprichters kozen ervoor om hun eigen pad in te slaan. Hierdoor ging het grootste deel van de Super Sativa Seed Club zadencollectie verloren. 

Legendarische genetica

Nadat het avontuur stopte voor de twee oprichters, besloot Karel een zeer belangrijke plant te redden. Hij redde namelijk een dochter plant van de originele Haze en Skunk#01. Karel heeft meer dan 30 jaar de kostbare plant en noemde deze plant de 'Old Skool Haze'. Deze resterende SSSC-genetica worden ook wel legendarisch genoemd en dragen een groot aantal variëteiten DNA van de originele Super Sativa Seed Club zaden. Alle planten die een smaak hebben met Haze of Skunk, hebben naar alle waarschijnleid 'grootouders' die zijn voortgekomen uit de originele SSSC-zaden. 

Kees, de zoon van Karel

In de jaren 90 besloot de zoon van Karel zich aan te sluiten bij de werkzaamheden van Karel. Kees, de zoon van Karel, begon in die tijd in Barcelona zijn eigen planten te kweken. De producten van Kees werden al snel een immens succes in de Cannabis Social Clubs. Vooral het kenmerkende product, Karels Haze werd een groot succes. Jarenlang vroeg Kees zich af hoe zijn vader aan de wiet kwam met de ouderwetse kwaliteitssmaak. Pas in het jaar 2015 kwam Kees erachter dat zijn vader jarenlang in het geheim OSH kweekte op een verborgen plek. Kees raakte er als fokker van overtuigt dat oude genetica zeer waardevol is. Daarom heeft Kees besloten om de originele smaak en kwaliteit van Haze opnieuw te ontwikkelen en introduceren. Door het vele werk wat hij hierin gestoken heeft, kan Super Sativa Seed Club nu weer de origine OSH-zaden verkopen. Naast deze beroemde zaden verkoopt SSSC ook vele andere bijzondere genetica uit de nostalgische zadencollectie. SSSC is hiermee een zaadproducent met veel ervaring, wat je direct ervaart bij gebruik van het product. De zaden van SSSC worden ook wel gezien als de beste cannabiszaadjes vanuit Amsterdam. 

Super Sativa Seed Club zaadsoorten te koop

Wanneer je zaden wilt kopen van de Super Sativa Seed Club, dan kan je kiezen uit een groot aantal verschillende soorten zaden. Je kunt kiezen uit Gefeminiseerde zaden, reguliere zaden en autoflowering zaden:

  • Gefeminiseerde zaden:
    De Super Sativa Seed Club heeft een ruime keuze uit gefeminiseerde cannabiszaden. Deze zaden zijn van hoge kwaliteit en zijn voorzien van de originele jaren 80 genen. De zaden worden gecombineerd met enkel de beste en de modernste THC-rijke cannabisgenetica. De aangeboden gefeminiseerde zaden van Super Sativa Seed Club zijn: Purple OG Punch, Strawberry Chemdawg OG, Lava Freeze, Super Mad Sky Floater, TnT Trichome, Pineapple Poison, Kosher Haze, Lemon OG en Bruce Lemon Diesel. Door het enorme aanbod zit er altijd een ideaal zaadje bij voor de kweker. De SSSC gefeminiseerde zaden moeten rond de 95% vrouwelijke planten produceren. Door de zorgvuldige genetische selectie, beschikken de zaden over een zeer hoog THC-niveau en een rijke smaak en aroma. 

  • Reguliere zaden:
    De reguliere zaden van SSSC zijn ontstaan in de jaren 80. Dit is erg interessant omdat hierdoor de cannabiszaden profiteren van de hoogwaardige THC rijke aspecten van de klassiekers uit deze jaren. De reguliere zaden zorgen ervoor dat je tijdens de kweek evenveel mannelijke als vrouwelijke nakomelingen zult produceren. De zaden beschikken over de beste originele genetica uit de jaren 80. Wanneer je op zoek bent naar reguliere zaden, dan biedt SSSC het volgende:  Karel's Haze, Kees' Old School Haze, Creamy Kees, Frosty Friday, Prima Holandica, Creeper, Kosher Haze, Karel's Dank, Karel's Herer Haze en Golden Apple Haze.

  • Autoflower Cannabiszaden:
    Autoflower cannabiszaden groeien binnenhuis van een zaadje tot oogst in circe 10 tot 11 weken. Deze kweek wordt gedaan met een 20/4 lichtcyclus wat betekent dat het zaadje tot de oogst dagelijks 20 uur licht nodig heeft. Wanneer je deze zaden buiten kweekt, dan hebben de zaden meer tijd nodig. In de meeste gevallen hebben de zaadjes buiten een paar extra weken nodig. Dit komt doordat de zaden minder lichturen krijgt en door de koelere avondtemperaturen. Wanneer je kiest voor autoflower zaden, dan kun je kiezen uit: Auto Creeper, Fat Pete's Cookies Auto en Auto Bruce Lemon Diesel. 

De voordelen van deze wietzaden 

Elk soort zaden heeft zijn eigen voordelen, waardoor elke kweker een eigen soort prefereert. Wanneer je kiest voor de reguliere zaden, dan kun je jouw eigen hybriden/ kruidingen maken. Daarnaast zijn de reguliere zaden ook enorm populair onder de old school kwekers die een voorkeur hebben voor de natuurlijke, reguliere zaden waarbij de beste en originele genetica uit de jaren 80 centraal staan. 

Wanneer je kiest voor de gefeminiseerde zaden, dan heb je het voordeel dat je niet onnodig te veel planten hoeft te kweken om vrouwelijke planten te krijgen. Bij de reguliere zaden krijg je namelijk ongeveer evenveel mannelijke als vrouwelijke nakomelingen. Wanneer jij enkel vrouwelijke planten wilt kweken, dan zijn de gefeminiseerde zaden ideaal voor jou. Deze zaden zorgen namelijk voor 95% vrouwelijke planten. Hierdoor ben jij niet onnodig planten aan het kweken en oogsten, welke je niet gaat gebruiken. 

De voordelen van de Autoflower cannabiszaden zijn dat de planten automatisch overgaan in de bloeifase. Hierdoor hebben de planten geen ander lichtschema nodig. Hierdoor is het kweken veel gemakkelijker en kost het minder zorg. Een ander voordeel van de Autoflower planten zijn, dat het kweken minder lang duurt dan bij de reguliere wietplanten. 

Super Sativa Seed Club zaden verkrijgbaar via Seeds.nl

Wanneer je op zoek bent naar de zaden van de Super Sativa Seed Club, dan ben je bij Seeds.nl aan het juiste adres. Seeds.nl is namelijk een officiële dealer van de zaden van SSCA. Hierdoor worden er enkel originele zaden verkocht van de  Super Sativa Seed Club. Wanneer jij zaden wilt kopen, dan kun je gemakkelijk een kijkje nemen op de pagina 'Super Sativa Seed Club' op onze website. Het bestellen van de producten gaat erg gemakkelijk en snel. Binnen enkele dagen heb jij je bestelling al in huis en kan jij aan de slag met je kweek! Heb je nog vragen over de zaden of je bestelling? Dan kun je via hier contact met ons opnemen.