Waarom zijn lemon haze en lemon kush zo populair?

Waarom zijn lemon haze en lemon kush zo populair?

minuten lezen
Wist je dat er maar liefst duizenden verschillende cannabisvariëteiten beschikbaar zijn? Het precieze aantal is moeilijk in te schatten, omdat er voortdurend door kwekers nieuwe soorten worden ontwikkeld. Ondanks dat het precieze aantal niet bekend is, is het wel zeker dat er minimaal duizenden verschillende cannabisvariëteiten bestaan. Elke cannabisvariëteit heeft zijn eigen effecten en zijn eigen smaak en aroma. Bovendien heeft elke cannabisvariëteit zijn eigen kenmerken. Je kunt namelijk cannabisvariëteiten hebben met een hoog THC-gehalte, maar ook cannabisvariëteiten met juist een hoog CBD-gehalte.

Wanneer we het hebben over cannabisvariëteiten, dan beschikken deze cannabisvariëteiten ook over verschillende classificaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Indica, Sativa, Hybride en Landras soorten. Elke voorgenoemde soort heeft zijn eigen unieke kenmerken. Sativa cannabis staat bijvoorbeeld bekend om een energieker en opwekkender gevoel te geven, terwijl de Indica erom bekend staat dat het een kalmerend en ontspannender effect heeft. Hybride betekent dat het een kruising is tussen Indica en Sativa. Hierdoor krijg je een mix van beide kenmerken. 

Cannabisvariëteiten: Lemon Haze en Lemon Kush 

Ondanks dat er een enorm scala aan cannabisvariëteiten bestaan, zijn sommige cannabisvariëteiten populairder dan de andere. Een erg populaire cannabisvariëteit onder de gebruikers zijn de Lemon Haze en Lemon Kush. Beide voorgenoemde staan bekend om zijn eigen kenmerken:

Lemon Haze:
Lemon Haze is een cannabisvariëteit welke valt onder de Sativa dominante hybride soort. Deze cannabissoort staat bekend om zijn stimulerende en opwekkende effecten. Het beschikt namelijk over een hoog THC-gehalte, wat ervoor zorgt dat de gebruiker een krachtige high zal ervaren. De Lemon Haze wiet wordt daardoor ook voornamelijk gewaardeerd door de gebruikers die willen genieten van een creatieve en verheffende ervaring. 

Lemon Kush: 
Lemon Kush is ook een hybride wietsoort. Deze hybride soort staat bekend om zijn gebalanceerde genetische profiel tussen Indica en Sativa. Deze cannabisvariëteit staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende effecten, waarbij de Indica kenmerken sterker naar voren komen. Deze cannabis zorgt voor een lichamelijke ontspanning, maar kan ook een milde euforie veroorzaken bij de gebruikers. Hierdoor is deze cannabisvariëteit erg populair bij gebruikers, welke op zoek zijn naar euforie en ontspanning. 

Waarom zijn Lemon Haze en Lemon kush zo populair? 

De Lemon Haze en Lemon Kush beschikken beide over citrusachtige eigenschappen. Deze citrusachtige eigenschappen zorgen voor een immense populariteit en herkenbaarheid onder de gebruikers. Beide cannabisvariëteiten zijn erg populair onder de gebruikers. Dit komt mede door: 

 1. Smaak en Aroma: 
  Lemon Haze en Lemon Kush staan onder de gebruikers bekend om zijn kenmerkende smaak en aroma. Dit is daarom ook direct één van de belangrijkste redenen waarom beide cannabisvariëteiten populair zijn.  Beide cannabisvariëteiten hebben namelijk een opvallende citroenachtige smaak en geur. Deze smaak wordt daarom ook geregeld omschreven als luchtig, maar ook intens fruitig. Bovendien vinden vele gebruikers het ook lekker omdat ze een combinatie bieden van aardse tonen, kruidige tonen en citrusachtige noten. Deze smaaktonen worden erg gewaardeerd onder de gebruikers, waardoor ze bekend staan als aantrekkelijk en verleidelijk. Bovendien staat de sterke citroengeur bekend als een extra effect bij het nuttigen van deze cannabis. 

 2. De effecten: 
  Lemon Kush en Lemon Haze staan onder de gebruikers bekend om zijn opwekkende en stimulerende effecten. Beide cannabisvariëteiten worden daarom ook geregeld geassocieerd met een gevoel van euforie en hun verhoogde gemoedstoestand. Zowel Lemon Kush als Lemon Haze kan zorgen voor een energieke high bij de gebruikers. Dit betekent dat beide soorten erg geschikt zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een cannabiservaring waarbij je geïnspireerd en gestimuleerd wordt. Daarbij zullen de gebruikers direct kunnen genieten van opbeurende effecten. Hierdoor zorgen de effecten voor een positieve mindset, een verlichting van stress en een creatieve stimulatie. 

 3. Medicinale effecten: 
  Lemon Haze en Lemon Kush staan bekend om hun uitstekende effecten voor medicinaal gebruik. Beide soorten zijn namelijk erg nuttig voor gebruikers met bepaalde medische aandoeningen of symptomen. Ze zorgen namelijk voor opbeurende effecten, wat een goede bijdrage levert aan het verlichten van angsten, depressies en stress. Bovendien kunnen deze cannabissoorten ook een positief effect hebben op het verminderen van pijn en het verminderen van ontstekingen. Dit kan dus erg voordelig zijn voor personen met chronische pijnklachten of ontstekingsgerelateerde kwaaltjes. Het is daarbij wel belangrijk om alvorens een arts te raadplegen, voor je gebruik maakt van cannabis voor medische doeleinden. Op deze manier kan je arts je adviseren over het gebruik ervan. 

 4. Populariteit: 
  Lemon Haze en Lemon Kush hebben ook hun bekendheid te danken aan de enorme populariteit onder zijn gebruikers. In de cannabisgemeenschap kun je namelijk vele recensies terug vinden over deze cannabisvariëteiten. Je vindt namelijk geregeld recensies over deze cannabisvariëteiten in tijdschriften en online fora. De recensies van deze cannabisvariëteiten krijgen vrijwel altijd een positieve beoordeling. De Lemon Haze en Lemon Kush hebben vooral hun positieve recensies te danken door hun sterke effecten en hun uitgesproken smaken. Bovendien is het populair omdat het zowel te gebruiken is voor recreatieve doeleinden, maar ook voor medicinale doeleinden. De enorme populariteit heeft er ook voor gezorgd dat de Lemon Haze en Lemon Kush veelal in alle coffeeshops beschikbaar zijn. Hierdoor zijn ze gemakkelijk verkrijgbaar voor de gebruikers. 

Je eigen Lemon Haze of Lemon Kush kweken

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je Lemon Haze of Lemon Kush te kweken. Op deze manier kun je uiteraard kosten besparen, maar het kan ook erg ontspannend zijn om zelf je plantjes te kweken. Wanneer je zelf Lemon Haze of Lemon Kush wilt kweken, dan gaat dit als volgt: 

 1. Het is belangrijk om eerst te starten met het kopen van hoogwaardige zaden. Het is belangrijk om te kiezen voor zaden, welke specifiek zijn voor Lemon Kush of Lemon Haze. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je tijdens je kweek de gewenste eigenschappen zult krijgen. 

 2. Wanneer je voorzien bent van de juiste wietzaadjes, dan is het belangrijk om een geschikte kweekruimte te creëren voor je planten. Je kunt hierbij gebruikmaken van een kweektent, een kweekkast of een speciaal ingerichte kweekruimte. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor voldoende ruimte, een goede ventilatie en de juiste controle over de lichtcyclus. 

 3. De verlichting is erg belangrijk tijdens de kweek van je cannabisplantjes. Je kunt hierbij gebruikmaken van bijvoorbeeld LED-lampen of HPS-lampen. Deze lampen zullen een positief effect hebben op de bloei en de groei van je plant. Het is daarbij belangrijk om rekening te houden met de juiste intensiteit en de juiste afstand te behouden tussen de lampen. Op deze manier kun je namelijk de optimale groei garanderen. 

 4. Het is nu belangrijk om te zorgen voor een geschikt kweekmedium. Je kunt hierbij kiezen voor kokosvezel, aarde of hydrocultuur. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor de juiste voedingsstoffen en de juiste drainage van het kweekmedium. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van biologische teeltmethoden of van supplementen en voedingsstoffen.

 5. Maak gebruik van voldoende en de juiste voedingsstoffen. Het is namelijk belangrijk om tijdens de verschillende groeifasenm gebruik te maken van verschillende voedingsstoffen. Je kunt onder andere gebruik maken van kwalitatieve meststoffen, welke speciaal ontwikkeld zijn voor het voeden van cannabis. Deze specifieke meststoffen zorgen ervoor dat de cannabis tijdens zijn groeifases voorzien wordt in zijn specifieke behoeftes. Wanneer je gebruik maakt van voedingsstoffen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de aanbevolen doseringen en pH-waarden. Op deze manier ben je gegarandeerd van een gezonde groei van je wietplantje. 

 6. De lichtcyclus is ook een belangrijk aspect in het kweken van Lemon Haze en Lemon Kush. Het is daarom belangrijk om een goede lichtcyclus te beheersen. Het is belanghrijk om tijdens de vegetatieve groeifase rekening te houden met 18 tot 24 uur per dag aan licht. Na een tijdje kan je overstappen naar een 12/12 lichtchema. Dit wil zeggen dat je zorgt dat de kweekruimte 12 uur donker is en 12 uur licht. Op deze manier kun je de bloeifase van de Lemon Haze en Lemon Kush plant stimuleren. 

 7. Tijdens het kweken van de Lemon Haze en de Lemon Kush wietplant is het belangrijk om te zorgen voor een goede luchtvochtigheid en temperatuur. Het is belangrijk om de kweekruimte te voorzien van de juiste temperatuur, maar ook van de juiste luchtvochtigheid. Bij de Lemon Haze en de Lemon Kush plantjes, word het geadviseerd om te zorgen voor een temperatuur tussen de 20 en 28 graden. De beste luchtvochtigheid voor de Lemon Haze en de Lemon Kush plantjes ligt tussen de 40 en 60%. 

 8. Tijdens deze stap is het belangrijk om je wietplantjes goed in de gaten te houden en om te zorgen voor een goed en regelmatig onderhoud. Het is belangrijk om dode bladeren te verwijderen, te contoleren op ziekten en plagen en de planten te ondersteunen met plantensteunen en bindmaterialen. 

 9. De planten zullen nu terecht komen in de bloei. De Lemon Haze en de Lemon Kush planten zullen over het algemeen na 8 tot 10 weken in de bloeiperiode komen. Uiteraard kan dit afwijken door de groeiomstandigheden waarin ze groeien. Het is aan te raden om tijdens de bloeiperiode gebruik te maken van de juiste stimulatoren en de juiste voedingsstoffen. 

 10. Deze stap staat in het teken van de oogst en het drogen van de plant. Op het moment dat de planten klaar zijn om geoogst te worden, dan is het belangrijk om de trichomen (harsklieren) te controleren. Deze trichomen kun je controleren door gebruik te maken van een vergrootglas of een microscoop. Wanneer de trichomen er troebel of melkachtig uitzien qua kleur, dan is het belangrijk om te starten met het oogsten. Tijdens het oogsten is het belangrijk om de planten voorzichtig af te knippen. Na het knippen is het belangrijk om ze ondersteboven op te hangen, in een donkere kamer. Het is belangrijk dat deze kamer ook goed geventileerd wordt, zodat ze goed kunnen drogen. Het drogingsproces kan één tot twee weken duren. 

 11. Tijdens de laatste stap is het belangrijk om de toppen te laten uitharden. Na het drogen kun je ervoor kiezen om de toppen te laten uitharden in glazen potten. Het is hierbij wel belangrijk om de potten dagelijks te open. De potten dienen hierbij een aantal minuten open te zijn, zodat het vocht in de potten vrij kan komen. Dit is belangrijk zodat je schimmelvorming van de toppen kunt voorkomen. Het uitharden van de toppen kan enkele weken duren, maar ook enkele maanden. Dit is namelijk afhankelijk van de gewenste droogte en kwaliteit die je wenst.

De kosten van het kweken van Lemon Kush en Lemon Haze 

Het is erg lastig in een exact bedrag te noemen over de kosten die een kweek met zich meebrengt. De kosten van het kweken van Lemon Kush en Lemon Haze, kunnen namelijk erg uiteenlopen. Dit heeft namelijk te maken met verschillende factoren tijdens de kweek. Er dient bijvoorbeeld rekening te houden met de kweekmethode, de gebruikte apparatuur, de kwaliteit van de zaden en de grootte van de kweekruimte. Enkele kosten die je kunt berekenen zijn onder andere: 

 • Het kopen van de zaadjes: 
  Het start natuurlijk met het kopen van de zaadjes. De kosten van de zaadjes kunnen erg uiteenlopen. Dit heeft te maken met de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de zaadbank. Op onze website kun je gemakkelijk hoogwaardige en kwalitatieve zaden kopen voor de Lemon Haze en de Lemon Kush. We zijn een betrouwbare zaadbank, waardoor de kwaliteit van het zaadje gegarandeerd is. 

 • De kweekruimte:
  Tijdens het bereken van de kosten is het ook belangrijk om rekening te houden met de gewenste kweekruimte. De kosten van het creeeren van de geschikte kweekruimte kan namelijk sterk uiteenlopen. Ben je al in het bezit van een geschikte kweekruimte? Dan hoef je enkel nog te investeren in de bijbehorende accesoires. Denk hierbij aan verlichting, een kweekruimte of de juiste ventilatie. Heb je nog geen kweekruimte, dan moet je rekening houden met de extra kosten van een kweektent of een kast. 

 • De verlichting:
  Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van de verlichting. De aanschaf van de lampen kunnen uiteenlopen. Dit heeft namelijk te maken met het type lampen dat je kiest voor je kweekruimte. De meest gekozen lampen zijn de LED-lampen en de HPS-lampen. Over het algemeen zijn de LED-lampen duurder in de aanschaf. Daarentegen verbruiken ze minder energie en hebben ze een langere levensduur. Hierdoor zijn de LED-lampen duurder, maar kun je deze terugverdienen door voorgenoemde voordelen. HPS-lampen zijn namelijk goedkoper in de aanschaf, maar verbruiken dus meer energie en hebben een kortere levensduur. 

 • Het kweekmedium en de voedingsstoffen:
  Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van het juiste kweekmedium. Denk hierbij aan aarde, hydrocultuur of kokosvezel. De prijs van het gekozen kweekmedium kan namelijk sterk varieren. Bovendien kunnen de kosten van de voedingsstoffen en de supplementen ook sterk varieren. Dit is namelijk te wijten aan de kwaliteit die je kiest voor je kweek. 

 • Electriciteit en water:
  Tijdens de kweek dien je natuurlijk ook rekening te houden met de kosten van water en elektriciteit. Tijdens het kweken van Lemon Kush en Lemon Haze gebruik je namelijk best veel energie. Het is dus afhankelijk van je energieleverancier, welke kosten hier bij komen kijken. 

Buiten de bovengenoemde kosten is het ook aan te raden om rekening te houden met andere kosten zoals ventilatie, klimaatregeling, kweekaccesoires, pH meters, EC-meters, timers en al het andere dat je wenst te gebruiken tijdens de kweek. Daarnaast kun je ook rekening houden met kosten betreffende de voedingsstoffen.